JOOST BOTMAN

PERS

​

Noord-Hollands Dagblad  

​

Noord-Holland opgelet, ‘Simon & Garfunkel’ komen er aan. 

Door Leo van Gelderen - 14 februari, 2016. 

​

Muziekcafé De Schalm in het West-Friese Westwoud stond zaterdagavond in het teken van ‘The Sound of Silence’, het muzikale verhaal over het roemruchte duo Simon  & Garfunkel. Het duo Joost Botman (gitaar/piano/zang) en Niels van der Gullik (zang) met steun van  drummer Bert Schipper zijn de muzikanten die het verhaal zingen en vertellen. Zij zorgden voor een première die de toets der kritiek moeiteloos doorstond. 

​

Het trio nam twee uur lang de zaal mee langs alle ups en downs van de befaamde Amerikanen. De stemmen van Joost Botman en Niels van der Gulik passen perfect bij elkaar.  De sterke gitaarbegeleiding van Joost en het subtiele drummen van Bert Schipper deden de rest. Voor de uitverkochte zaal werd het niet alleen een feest van herkenning. Ook de hoge muzikale  kwaliteit bracht menig keer massaal de handen op elkaar. De op een groot doek begeleidende filmbeelden en de humorvolle ontspannen wisselwerking tussen Joost en Niels tijdens de verhalen tussen de liedjes door maken van ‘The  Sound of Silence’ een smaakvolle theatrale voorstelling. 

​

Dat de heren al een sterke reputatie hebben, bleek uit de kaartverkoop. Aanvankelijk stond één optreden gepland. Maar de kaartverkoop (achthonderd kaarten binnen twee uur) ging zo snel dat er dit weekend drie keer werd opgetreden. De muzikale reputatie vloeit voort uit een eerder programma waarin ze als Cripple Creek Ferry het  werk van Crosby, Stills, Nash and Young speelden. Daarvan zetten ze een paar nummers op YouTube om vervolgens een mail van Stephen Stills te krijgen met de mededeling dat hij meer dan tevreden was. Hetgeen genoeg zegt over de muzikale kwaliteit van beide West-Friezen.

​

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam tincidunt lorem enim, eget fringilla turpis congue vitae. Phasellus aliquam nisi ut lorem vestibulum eleifend. Nulla ut arcu non nisi congue venenatis vitae ut ante. Nam iaculis sem nec ultrices dapibus. Phasellus eu ultrices turpis. Vivamus non mollis lacus, non ullamcorper nisl. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Phasellus sit amet scelerisque ipsum. Morbi nulla dolor, adipiscing non convallis rhoncus, ornare sed